let's play

Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

per-top

H MOBILE GAMES εφαρμόζει το περιβαλλοντικό πρόγραμμα « Φροντιστές της Γης (Earth Caretakers) » βασισμένο στις αρχές του Αμερικανικού Ινστιτούτου της Εκπαίδευσης για τη Γη (Institute for Earth Education) και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 11 χρονών.

Πρόκειται για ένα μονοήμερο πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα εκτός σχολείου και το οποίο έχει τη συνέχειά του στο σχολείο και στο σπίτι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, ένας μυστηριώδης φυσιολάτρης, καλεί τα παιδιά να λύσουν ένα γρύφο, η λύση του οποίου αποκαλύπτεται με την ανακάλυψη πέντε(5) μυστικών. Σκοπός του προγράμματος, είναι η επαφή με τη φύση και η ευαισθητοποίηση σε θέματα κατανάλωσης- σπατάλης της ενέργειας.

Όλες οι δραστηριότητες διακατέχονται από ένα πνεύμα μυστηρίου, στοιχείο απαραίτητο για την ηλικία αυτή των παιδιών.

Τα πέντε μυστικά που θα ανακαλύψουν είναι :

  • Το μυστικό του θαυμασμού της φύσης.
  • Το μυστικό της αλληλεξάρτησης των ζωντανών οργανισμών.
  • Το μυστικό της ανακάλυψης.
  • Το μυστικό της απομόνωσης.
  • Το μυστικό της φροντίδας για τη Γη και τη ζωή της.

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά αυτά θα πάρουν μέρος σε δραστηριότητες ανακάλυψης και ευαισθητοποίησης που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τα συναισθήματά τους για τη φύση. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν οικολογικές έννοιες όπως:

- η αλληλεξάρτηση των ζωντανών οργανισμών.

Πριν φύγουν από το μέρος όπου θα υλοποιείται το πρόγραμμα, τα παιδιά ανατρέχουν στις επιπτώσεις του προσωπικού τρόπου ζωής τους πάνω στη Γη. Γυρνώντας στο σπίτι τους, ξεκινάνε την προσπάθεια να ελλατώσουν τις αρνητικές τους επιπτώσεις, υιοθετώντας κατάλληλες, εφικτές αλλαγές στον προσωπικό τρόπο ζωής τους.

 

Η Εκπαίδευση για τη Γη, είναι η διαδικασία που βοηθάει τους ανθρώπους να ζουν σε μεγαλύτερη αρμονία και χαρά με το φυσικό κόσμο.

Γιατί η Εκπαίδευση για τη Γη

Απλά γιατί οι ανθρώπινοι επιβάτες του πλανήτη Γη, έχουν φέρει σε κίνδυνο τους περισσότερους ζωντανούς οργανισμούς, που μοιράζονται τον πλανήτη μαζί τους, και οι οποίοι στηρίζουν ολόκληρους μηχανισμούς της ζωής με τη σειρά τους. Σήμερα, χρειάζονται απεγνωσμένα, συνήγοροι της Γης, για να βοηθήσουν σα δάσκαλοι στην υπεράσπιση της ύπαρξης των άλλων μη-ανθρώπινων συνεπιβατών μας. Επίσης, πιστεύουμε πως οι άνθρωποι που έχουν ευρύτερα φάσματα κατανόησης και βαθύτερα συναισθήματα για τον πλανήτη Γη στο σύνολό του, σαν ένα όχημα ζωής, είναι σοφότεροι υγιέστεροι καθώς και πιο ευτυχισμένοι

 

Ποιό είναι το περιεχόμενό της;


Κατανόηση, συναίσθημα και διεργασία, είναι οι βασικές συνιστώσες του οικοδομήματος της Εκπαίδευσης για τη Γη. Για να ζήσουμε με μεγαλύτερη αρμονία με τις άλλες μορφές ζωής πάνω στον πλανήτη μας, οι άνθρωποι χρειάζονται πρώτα από όλα μια βασική κατανόηση των βασικών οικολογικών συστημάτων και κοινοτήτων της. Ύστερα πρέπει να νιώσουν ένα βαθύ και διαρκές συναισθηματικό δέσιμο με την ίδια τη ζωή. Και τέλος, πρέπει να μπορούν σιγά-σιγά να κάνουν αλλαγές στον προσωπικό τρόπο ζωής τους με βάση τα καινούρια συναισθήματα και την καινούρια κατανόηση που έχουν αναπτύξει για τον πλανήτη και τη ζωή πάνω σε αυτόν.

Πώς επιτυγχάνεται;

 Πρώτα απ' όλα, η προσεκτική δομή ενός προγράμματος δίνει το σκελετό για τη δημιουργία ολοκληρομένων προγρα-μμάτων, στα οποία οι βιωματικές εμπειρίες έχουν μέσα μαγευτικά και περιπετειώδη στοιχεία και εστιάζονται σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Κατά δεύτερον, η εκπαίδευση για τη γη βοηθάει τους συμμετέχοντες να αφήσουν τους εαυτούς τους ελεύθερους και να έρθουν πολύ κοντά στο φύση, αγγίζοντάς την και γίνοντας ένα με αυτήν. Και κατά τρίτον, δίνοντάς τους χρόνο να μέινουν μόνοι με τον εαυτό τους στη φύση, όπου θα μπορούν να συσχετίσουν τις εμπειρίες που απόκτησαν από το πρόγραμμα, με το δικό τους τρόπο ζωής, τις δικιές τους ενέργειες πάνω στις άλλες μορφές ζωής που βρίσκονται δίπλα τους.

Calendar

Weather

Weather data OK
Athens
18 °C
Weather details

m-games.gr

Κομνηνών 37, Αθήνα, Τηλ.:6983405130